This post is also available in: English (Английски)

Loading...

Куест за мъже

Какво представлява Куест за мъже?

КУЕСТ ЗА МЪЖЕ не е конференция или семинар, а по-скоро едно вълнуващо пътешествие с Бог. Всеки участник описва това прежияване по различен начин – за някои това е време на възстановяване от различни травми и кризисни ситуации, за други – новорождение и свобода, а за трети това е начин да имат уникална среща с Бог. Крайната цел е: по-силни мъже, по-силни семейства, по-силна църква и по-силно общество.

Пътешествието започва с 30 дневна индивидуална подготовка, която включва четене, изучаване и запаметяване на пасажи от Библията, молитва, водене на дневник и прочит на книга. Участниците получават подробни инструкции по имейл преди да започне подготовката.

Следващата част от приключението включва 6 дневно събитие в Комплекс PromisedLand – място, изолирано от ежедневните рутини, телефонни разговори и интернет. Шест интензивни дни в търсене на Бог, преоткриване на себе си и духовно обучение. Дискусии върху Библeйски и житейски теми, поклонение и хваление, ден за пост и молитва, както и лично време сред природата са само част от преживяванията.

Третият етап е с продължителност 30 дни. Това е времето след събитието, в което всички участници биват насърчени да останат свързани помежду си, да продължават да израстват в Бога и да развиват взаимоотношението си със Святия Дух.

Последният етап обхваща останалата част от живота – прилагане на всичко научено, усъвършенстване на характера, устояване в трудни моменти, служене на Тялото Христово. Всеки мъж, който е преминал през първите 3 етапа, може да поддържа своята духовна форма, като изкара отново Куест (ReQuest) или кандидатства да бъде включен в Екипа от служители.

Откъде идва името Куест?

Думата Куест (от англ. дума Quest) в оригинал има много специфично значение и няма български еквивалент. QUEST означава дълго и трудно търсене, дирене, преследване, ловуване, стремеж, продължително пътуване, наситено със събития и преживявания, изследователска мисия, приключенска експедиция, на която се постига или открива нещо ценно. Куест за мъже е едно изпъленено с много преживявания и приключения търсене/дирене/ преследване на Божието сърце.

Кой може да участва?

Всеки мъж, който търси Бог, има навършени 18 години и е психично здрав.

Кой води събитието?

Всеки Куест се води от Екип от служители, който обикновено е съставен от 8-10 мъже.

Предстоящи събития

Куест за мъже

09.09.2024 - 14.09.2024

8 свободни места
Към регистрация