This post is also available in: English (Английски)

Loading...

История

Бог е използвал пет поколения, за да развие видението за Комплекс PromisedLand. Чрез моите родители два рода на посветени последователи на Христос са били свързани. Преди, по време на и след падането на комунистическия режим, домовете на тези няколко поколения винаги са били като “оазиси” за много хора. На 12-годишна възраст имах моята лична среща с Исус Христос, а 6 години по-късно завърших Библейския колеж „Христос за нациите” в Далас, Тексас. Същата година се завърнах в България и основах църква в родния си град – Шумен. Три години по-късно се ожених за чаровната Ралица, която през годините ме дари с четири невероятни деца. Моето семейство продължи семейната традиция да приемаме гости от цял свят, да приютяваме млади семейства, нямащи къде да живеят, да обгрижваме своите по вяра. През 2007 г. усетих, че Бог иска да разшири служението ни, затова под вдъхновението на Бога се посветихме да създадем център, където християни от България и чужбина, необезпокоявани от шума на света, да намират духовна и емоционална помощ, да провеждат обучения, конференции, лагери, форуми, тийм билдинг програми, както и да си почиват в спокойна обстановка. Бог ме водеше да наименувам този център PromisedLand (Обещана земя). През 2012 г. с помощта на заемодавци от България и чужбина, семейството ми закупи Къща за гости Casa Vici в с. Стоките и започна да я превръща в “Обещаната земя”. В продължение вече на няколко години Комплекс PromisedLand посреща вярващи хора от цял свят, които посещават организирани събития или прекарват времето си съсредоточени в молитва и размишление, като търсят мир с миналото си, освежаване за душата си и целта за живота си. С много жертви, молитви и труд превърнахме „Обещаната земя“ в спокойно, сигурно и безопасно място, където хората могат да откриват Бог по един по-дълбок начин, да преживяват лична трансформация и да се наслаждават на единство помежду си, независимо от деноминационните си различия.

Борислав Стефанов (главен визионер и съосновател на PromisedLand)

Стаи

Всички 10 стаи са обзаведени с мебели от масивно дърво и оборудвани със собствен санитарен възел.
Леглата са меки и комфортни.

Десет Заповеди

Щандове

В PromisedLand можете да си закупите домашно приготвени храни, християнски книги, уникални бижута, тениски, магнити с библейски стихове, ръчно изработени сувенири и други подаръци, които ще ви останат като спомен от времето ви тук.

Виж снимки

Настойници

Ние, Борислав (Боби) и Ралица (Рали) Стефанови станахме едно на 30.04.1995 г. В продължение на близо 20 години служиме с пастирска грижа в църква „Блага вест“ – Шумен. Междувременно, през 2008 г. регистрирахме Фондация Компас с цел да помагаме на хора в нужда. Четири години по-късно, заедно с трите си деца Йоана (Ани), Самуел (Сами) и Теодор (Теди) основахме Комплекс PromisedLand в с. Стоките, където заедно с тях продължаваме да служим на тялото Христово.

Видение

Вярваме, че ще привлечем съмишленици, с които ще създадем християнска общност в с. Стоките и така постепенно ще разширим дейностите и границите на Комплекс PromisedLand. Освен служения и подпомагащи бизнеси, мечтата ни е общността да има собствена ферма, плодови и зеленчукови градини и така да живеем по-здравословно. Този модел ще спомогне не само за съживяването на региона, но и за трансформацията на страната ни.

Искаш ли да работиш в PromisedLand?

Научи как

Наши Пaртньори